اطلاعات گردشگری
باغ موزه هرندی کرمان
باغ موزه هرندی کرمان که به دوران قاجار باز می‌گردد از دیگر جاهای دیدنی کرمان بوده و با دیوارهای بلندی محصور شده‌است. این باغ دارای دو ساختمان می‌باشد که امروزه به موزه تبدیل شده‌اند. در یکی از ساختمان‌ها، سازها و آلات موسیقی و در دیگری یافته‌های باستانی از جیرفت و شهداد نگه داشته می‌شود. عمارت این باغ به رنگ سفید بوده که بین درختان سبز باغ و حوض‌های پله‌ای آن زیبایی بسیاری به وجود آورده‌است. برای دسترسی سریع به این باغ که در خیابان شهید بهشتی کرمان واقع شده می‌توانید از پارکینگ این خیابان به سمت باغ بروید.
حمام تاریخی قلعه
"حمام قلعه، همان طور که از نامش پیدا است، حمامی سنتی در همدان است. این حمام در یکی از محله‌های قدیمی و اصیل شهر همدان به نام محله قاشق‌تراشان یا محله قلعه قرار، درخیابان شریعتی قرار دارد. حمام قلعه مربوط به دوره‌ی قاجاز است و مساحتی حدود ۱۵۰۰ مترمربع دارد.

حمام قلعه از دو بخش سرد و گرم تشکیل شده است که ورودی هشتی-شکل دارد. بعد از عبور از هشتی، ابتدا حمام سرد و سپس حمام گرم قرار گرفته است. این حمام بخش مردانه و زنانه داشته است.

در سال ۱۳۸۷ خورشیدی، حمام تاریخی قلعه مورد مرمت و نوسازی قرار گرفت. بعد از آن این حمام تغییر کاربری پیدا کرد و اکنون به‌عنوان موزه مردم شناسی همدان، پذیرای گردشگران و علاقه‌مندان است. داخل حمام نیز سفره‌خانه سنتی راه‌اندازی شده که گروه‌های موسیقی در آنجا برنامه‌های مختلفی اجرا می‌کنند."
خانه احمد شاملو
خانه احمد شاملو که با نام‌ موزه احمد شاملو نیز شناخته می‌شود، شامل اسناد، آثار و اشیای به‌جامانده از شاعر فقید ایرانی، احمد شاملو است. این خانه در دهکده فردیس کرج قرار دارد و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. امروزه این خانه تحت عنوان بنياد الف بامداد فعالیت می‌کند.
خانه یزدان پناه
خانه‌ی یزدان پناه از بناهای قدیمی و تاریخی شهر قم است که قدمت آن حدود ۱۲۰ سال پیش، یعنی به اواخر دوره‌ی قاجار و اوایل دوره‌ی پهلوی می‌رسد و در محله‌های باغ پنبه‌ی قم واقع شده است. این بنا دارای ۱۰ اتاق بوده که ۳ اتاقِ آن، در گذشته به همسایه‌ی مجاور واگذار گردیده است. برای ورود به بخش اندرونی خانه باید از راهروهای پر پیچ و خم به نام دالان عبور کرد.
موزه آبادان
موزه آبادان یکی از موزه‌های قدیمی ایران است این موزه در سال ۱۳۳۸ با مجموعه آثاری از دوره ما قبل تاریخی، تاریخی و آثاری‌از دوره‌های متاخر تا دوره قاجاریه و نیز آثاری از هنرمندان کارگاه‌های هنرهای سنتی افتتاح شد. موزه آبادان در محله بوآرده شمالی در ضلع جنوب غربی دانشکده نفت آبادان و با وسعت تقریبی ۱۸۰۰ مترمربع توسط علی هانیبال و با همکاری شرکت نفت آبادان تأسیس گردید و در سال ۱۳۴۰ مورد بهره‌برداری قرار گرفت.
موزه آبگینه
"خیابان سی تیر تهران که اسمش هم حکایت از تاریخی بودنش دارد، قسمت زیادی از تکه‌های تاریخ پایتخت را به خود اختصاص داده. وارد خیابان که بشویم و چند قدم که جلوتر برویم، در سمت چپمان، موزه آبگینه واقع شده. موزه‌ای که زمانی دفتر کار قوام‌السلطنه، سیاستمدار و نخست‌وزیر اواخر دوران قاجار و روزگار پهلوی، بوده و او بسیاری از تصمیم‌های مهم را در این خانه می‌گرفته.

پشت نرده‌های موزه که بایستیم، خانه‌ای زیبا را می‌بینم که زیباییش چشممان را حسابی می‌گیرد. این موزه، محلی‌یست برای نمایش ظرف و ظروف سفالی و شیشه‌هایی که برخی از آنها از دوره قبل از اسلام باقی مانده‌اند."
موزه آیینه و روشنایی یزد
موزه آیینه و روشنایی یزد، تنها موزه تخصصی در رابطه با موضوع نور در ایران است. این موزه در سال ۱۳۷۷ خورشیدی بعد از تعمیراتی در خانه «صراف‌زاده» افتتاح شد. در این موزه می‌توانید انواع پیه‌سوز، شمع‌سوز، نفت‌سوز و اشیای برقی را ببینید. اشیای موزه از جنس سفال، شیشه، برنج، مس و برنز هستند. ساختمان این موزه کوشکی در میان باغ است که در زمان پهلوی اول ساخته شده است. این موزه در یزد، خیابان کاشانی، رو به روی بوستان هفت تیر قرار دارد.
موزه تاریخ طبیعی همدان
"در انتهای چهارباغ آزادگان در شهر همدان، در زیربنای تقریبی ۲۰۰۰ مترمربعی، موزه تاریخ طبیعی همدان قرار دارد. موزه تاریخ طبیعی همدان به همت جعفر محمد علیزاده تاسیس شده و تمامی نمونه‌ها با تلاش ایشان و دانشجویان جمع‌اوری شده‌اند.

این موزه در داخل دانشکده کشاورزی قرار دارد؛ موزه‌ای کم‌نظیر از انواع گونه‌های حیوانی، گیاهی و طبیعی مربوط به اقلیم ایران و جهان. این موزه در حال حاضر به‌عنوان سرمایه‌ای گران‌بها است که به بستری برای مطالعه و تحقیق دانش‌پژوهان تبدیل شده است. در این موزه نمونه‌های زنده، سنگواره و تاکسی‌درمی شده از گونه‌های مختلف جانداران نگهداری می‌شود."
موزه چینی
از دیگر جاذبه های گردشگری اردبیل، موزه چینی خانه است که دارای ۴ قرن قدمت می باشد. این موزه سمت شرقی رواق اصلی مجموعه شیخ صفی الدیل اردبیلی است و طراح آن یکی از مشاهیر و دانشمندان دوران حکومت صفویان به نام شیخ بهایی بوده است. این موزه تالاری است که از چهار شاه نشین و طاق نما تشکیل شده است و برای ساحخت آن از مقرنس های رنگی و نقوش زیبای اسلیمی استفاده شده است. اما به غیر از این موارد آنچه که باعث جذابیت این موزه شده استحکام بالای آن در هنگام وقوع زلزله است.
موزه رختشویخانه
ین موزه که به موزه مردم شناسی زنجان نیز مشهور می باشد، در زمان های قدیم مکانی برای شستشو بوده که از حوضچه های زیادی تشکیل شده است و هرکدام از حوضچه ها برای مصارف خاصی هم چون شستن لباسها، شستن ظرف ها و آبکشی آن ها بوده است.
موزه مفاخر اراک
"موزه مفاخر و مشاهیر مرکزی، یکی از جاذبه‌های گردشگری و گنجینه‌ای کوچک از بزرگان این استان است و در شهر اراک قرار دارد. این موزه در عمارت حاج حسین خاکباز محسنی (اراکی) دایر شده است. این عمارت در اواخر دوره قاجاریه توسط سید حسین خاکباز یکی از فرزندان حاج آقا محسن اراکی ساخته شده است.

احداث بنای موزه مفاخر استان مرکزی در اواخر دوره قاجاریه شروع و نقشه این ساختمان توسط یک مهندس روسی تهیه شده است؛ اجرای کار توسط استاد مراد چمنی اراکی انجام گرفت و ساخت آن ۴ سال طول کشید که در سال ۱۳۰۸ خورشیدی به اتمام رسید. ساختمان بنا توسط مرحوم حاج حسین خاکباز احداث شد. حاج حسین خاکباز کوچک‌ترین فرزند ذکور حاج آقا محسن در سال ۱۳۱۵ قمری معادل ۱۲۷۶ شمسی به دنیا آمد و در سال ۱۳۷۴ شمسی بدرود حیات گفت.

موزه مفاخر استان مرکزی در شهر اراک، خیابان شهید بهشتی، نرسیده به میدان شریعتی قرار دارد که روزانه پذیرای مهمانان، مردم و گردشگران است و بابی به سوی فرهنگ، تمدن و هویت سرزمین آفتاب به روی مخاطبان و بازدیدکنندگان گشوده است."
موزه هگمتانه
یکی از موزه‌های شهر همدان موزه‌ی هگمتانه است که در میدان هفت تیر، شرق تپه هگمتانه و نزدیک به گودال معروف به فرانسوی‌های در داخل شهر قرار دارد. بنای این موزه ابتدا مدرسه‌ی پرورش بوده که اکنون تغییر کاربری داده و به موزه تبدیل شده است. در این موزه علاوه بر آثار و اشیای به دست آمده از تپه هگمتانه از سراسر استان نیز اشیای نگهداری می‌شود.
موزه و آتشکده زرتشتیان
آتشکده زرتشتیان کرمان تنها موزه مردم شناسی زرتشتیان در جهان بوده و از جاهای دیدنی کرمان محسوب می‌شود. این موزه در برگیرنده آثار ارزشمند و نفیس بسیاری از تاریخ مذهب زرتشت می‌باشد. از جمله کهن‌ترین آثار موجود در این موزه می‌توان به کتاب دست‌نویس گات‌ها با قدمتی بیش از 200 سال و همچنین یک آتشدان دستی اشاره نمود. از دیگر آثار ارزشمند موجود در این موزه، فرتورها و اسناد انجمن زرتشتیان کرمان، رفسنجان و افراد سرشناسی مانند ارباب کیخسرو، میرزا برزو آمیغی و غیره می‌باشد. همچنین در بخشی از این آتشکده، انواع آتشدان، پیه‌سوز، روغن‌سوز و چراغ لاله نگهداری شده و در معرض نمایش قرار گرفته‌است. از دیگر بخش‌های زیبا و جذاب این موزه می‌توان به مجموعه‌ای از لباس‌های زنانه با قدمتی در حدود 50 تا 150 سال پیش که مشابه اسناد هخامنشی تا ساسانی بوده و گویای پوشش زنان زرتشتی است، اشاره نمود.
کاخ سعدآباد
"کاخ سعدآباد در یکی از پردارو‌درخت‌ترین و دل‌انگیزترین محله‌های تهران قرار گرفته؛ محل زعفرانیه. مجموعه سعدآباد، چهار دوره تاریخی قاجار، پهلوی اول و پهلوی دوم و معاصر را به خود دیده است.

سعدآباد در دوره قاجار ساخته شد و سکونت‌گاه تابستانی شاهان این دوره بود. بی‌دلیل هم نبود، چون هم خوش‌آب و ها بود و هم سرسبز.

بعد از کودتای ۱۲۹۹ و تصرف آن توسط خاندان اکبری، بناها و عمارت‌های متعددی در این مجموعه ساخته شد که بیشتر از ۱۸ کاخ بود و هرکدام از آن کاخ‌ها محل سکونت یکی از افراد پهلوی بود. کاخ‌هایی که این روزها در آن دیدارهای رسمی برگزار می‌شود. کاخ سبز، متعلق به رضا شاه، تماشایی‌ترین کاخ موجود در این مجموعه است."
کاخ گلستان
"در محدوده بازار تهران، ساختمان‌های تاریخی‌ای مثل بانک ملی قرار گرفته، ولی جلوتر که برویم به کاخ گلستان می‌رسیم. کاخ گلستان، تاجگذاری‌های احمدشاه، مظفرالدین شاه، رضا شاه و محمدرضا پهلوی را به خود دیده. گشایش مجلس موسسان هم در همینجا اتفاق افتاده.

درست است که کاخ گلستان در زمان شاه طهماسب صفوی ساخته شده، ولی بیشتر کاخ‌ها و عمارت‌های داخل آن مربوط به دوره قاجار است. "
کاخ نیاوران
"کاخ نیاوران که این روزها در محوطه پردارودرختش اجراهای موسیقی برگزار می‌شود و کافه‌اش خیلی پررونق است، از دوره پهلوی به جا مانده. عملیات احداث این کاخ به دستور محمدرضا پهلوی در سال ۱۳۳۷ شروع شد و با وقفه‌ای که در ساختش پیش آمد در سال ۱۳۴۶ به اتمام رسید.

در زمان فتحعلی شاه قاجار کاخ کوچکتری در محل فعلی کاخ نیاوران قرار داشت که در زمان محمدرضا پهلوی تخریب و کاخ نیاوران جایش را گرفت. کوشک احمدشاهی، کاخ صاحبقرانیه و موزه جهان‌نما از قسمت‌های کاخ نیاوران است."
کتابخانه ملی کرمان
کتابخانه ملی کرمان از بزرگ‌ترین مراکز تحقیقاتی ایران و از جاهای دیدنی کرمان محسوب می‌گردد. ساختمان این کتابخانه دارای یک طبقه و ترکیبی از معماری دوران قاجار با ستون‌های زیبای آجری بوده که برای گردشگران و توریست‌ها بسیار جذاب است. این کتابخانه دارای آثار نفیس بسیاری می‌باشد و بنای آن در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده‌است. این بنا از سال 108 هجری شمسی برجای مانده و در ابتدا کارخانه ریسندگی و بافندگی بوده‌است. ساختمان کتابخانه ملی کرمان در وسط پارک ریاضیات واقع شده‌است.
©2024 Rahnavard Ashena, All Right Reserved